General Knowledge Quiz Set

1. The founder of Bharatiya Brahmo Samaj is
a) Raja Ram Mohan Roy
b) Keshub Chandra Sen
c) Dayananda Saraswati
d) Feroz Khan
Answer b) Keshub Chandra Sen
2. The Headquarters of International Standards Organization is
a) London
b) Vienna
c) Geneva
d) Munich
Answer c) Geneva
3. Who is referred as the Father of Indian Economic Planning?
a) Jawaharlal Nehru
b) Sardar Vallabhai Patel
c) Visveswaraiyah
d) Radha Kant
Answer c) Visveswaraiyah
4. The Article associated with Compulsory Education is
a) Article 20
b) Article 20A
c) Article 21
d) Article 21A
Answer d) Article 21A
5. The Khangchendzonga National Park is in
a) Manipur
b) Meghalaya
c) Sikkhim
d) Uttarakhand
Answer c) Sikkhim
6. The Nameri Tiger Reserve is in
a) Madhya Pradesh
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) Karnataka
Answer b) Assam
7. UNESCO Heritage Site – Khajuraho Group of Monuments is in
a) Uttar Pradesh
b) Gujarat
c) Bihar
d) Madhya Pradesh
Answer d) Madhya Pradesh
8. The Ghatprabha Bird Sanctuary is in
a) Gujarat
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Odisha
Answer b) Karnataka
9. Koniology is ths study of
a) Muscle Movements
b) Dust in relation to its effect on health
c) Form and Structure
d) Chemicals Living at molecular level
Answer b) Dust in relation to its effect on health
10. Longest Railway Platform in India is in
a) Bengaluru
b) Chennai
c) Gorakhpur
d) Delhi
Answer c) Gorakhpur, Uttar Pradesh.
11. Mukhbarat is the Intelligence Agency of
a) Russia
b) Italy
c) Israel
d) Egypt
Answer d) Egypt
12. Mazils is the Parliament of
a) Denmark
b) Maldives
c) Norway
d) Turkey
Answer b) Maldives
13. The Tawa Reservoir of Tawa River is in
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh
Answer b) Madhya Pradesh
14. The World Meteorological Organization is headquartered in
a) London
b) Geneva
c) Vienna
d) New York
Answer b) Geneva
15. The World Tourism Day is observed on
a) September 23
b) September 25
c) September 27
d) September 29
Answer c) September 27
WhatsApp

Post a comment

0 Comments